Antalya'lı ressamdan 'Yeni evlilere tablo hediye edin' önerisi

Antalyalı ressam Narin Yılmaz, kalıcı bir hediye için vatandaşların yeni evlenen yakınları ve dostlarına resim hediye etmelerini önerdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2017 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'lı ressamdan 'Yeni evlilere tablo hediye edin' önerisi

Bulgaristan'da doğan ve 1989 yılında Türkiye'ye göç eden ressam Narin Yılmaz, çalışmalarına Antalya'da devam ediyor. 35. kişisel sergisini Antalya Müzesi'nde açan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıllık sanat hayatında yüzlerce resme imza attığını söyledi.

Resim çalışmalarını daha çok yağlı boya, akrilik ve suluboya tekniğinde yaptığını anlatan Narin, resimlerinin ana temasını insan ve doğanın oluşturduğunu belirtti. Sanatın insanın içinde var olan güzelliği dışarı çıkaran bir özelliğe sahip olduğunu kaydeden Narin, resmi bir yaşam biçimi olarak gördüğünü dile getirdi.

Yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda eserlerinin bulunduğunu belirten Narin, 40'dan fazla karma resim sergisine katıldığını bildirdi. Son yıllarda "otel ressamlığı" yaptığını ve binlerce turistin portre çalışmasını gerçekleştirdiğini ifade eden Narin, "Ülkemizde resme çok fazla ilgi yok. İnsanların alım gücü de belli. Kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz." dedi.

Resimlerinde Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini de yansıttığını anlatan Narin, "Bu güzelliklerin evlere sanatçı gözüyle yansımasını sağlıyorum. Güzel bir tablo insana o güzelliği adeta yaşatır. Ben bu hislerle çalışmalarımı yapıyorum." diye konuştu.

GENÇ ÇİFTLERE ALTIN YERİNE TABLO HEDİYE EDİN

Yılmaz, resim sanatının Türk halkınca yeterli ilgiyi görmemesinden yakınarak, resmin sevdirilmesi için ilginç bir tavsiyede bulundu.

Kendisinin dost ve arkadaşlarına düğün hediyesi olarak sürekli tablo hediye ettiğini anlatan Narin, şöyle konuştu:

"Düğünlerde genellikle genç çiftlere yardım olsun diye altın takılıyor. O altınlar genellikle bir süre bozdurulup ihtiyaçlarda kullanılıyor. Oysa çok sevdiğiniz yeni evlenen çiftlere resim hediye etseniz, o resim duvarda kalıcı olur. Hem hediye eden kişiyi hatırlatır hem de kalıcı olur. Bu nedenle yeni evlenen eş ve dostlarınıza altın takmak yerine resim hediye edin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber